Setmanes 108, 109, 110 i 111: Superdissabte amb exitosa botiga al carrer, Mercats de la Cuca i Festa Major del barri de Montserrat

 En aquestes quatre setmanes, vam viure un superdissabte, intensíssim, amb una reunió amb el Secretari General de Transport Públic, Ricard Font, per parlar del tren, la botiga al carrer, el concurs infantil Fem Mates, el concert TERversions impulsat per l'escola de música i la inauguració d'una exposició de l'associassió fotogràfica. Va ser un dissabte ben intens.
La reunió amb Ricard Font va ser sobre el tren i la lína Barcelona-Puigcerdà. Hi vam participar ajuntaments, consells comarcals i el col.lectiu "Perquè no ens fotin el Tren". 
Font va parlar d'estacions, del desdoblement de la via, del nombre de combois i de les tarifes. D'aquest darrer punt, n'esperàvem una proposta en ferm fa mesos. Aquesta va ser decebedora: demanar a Madrid incloure tota la provincia de Barcelona a Rodalies (incloent-la així a la tarifa integrada del transport metropolità), abandonant la idea d'una mesura excepcional, malgrat el mandat parlamentari. Amb la proposta de la Generalitat, a més, en queda fora el Ripollès, amb qui treballem conjuntament. Vaig traslladar la meva decepció a Font en la mateixa reunió. Podeu llegir-ho en aquesta notícia o en aquesta reflexió breu.
Tot seguit em vaig traslladar a la Plaça Nova, on s'hi portava a terme la botiga al carrer, amb una gran afluència durant tot el dia, entre d'altres, gràcies al concurs per alumnes de Catalunya "Fem Mates", organitzada a Torelló pels Sagrats Cors. Ens van portar a Torelló moltes famílies de fora que van estar-se a Torelló tot el dia. Davant aquesta oportunitat els comerciants es van implicar i vam tenir més comerços que mai. Segurament, la d'aquest any ha estat l'edició més exitosa de la botiga al carrer.
A la tarda van arribar més famílies amb el concert de diferents escoles de Música "TERversions", impulsat per l'escola municipal de música.
Així doncs, en aquest cas la comunitat educativa va ajudar a la promoció de Torelló i del comerç. Gràcies a l'AMPA dels Sagrats Cors i de l'escola de Múisca i també a la regidora d'Ensenyament del company Lluís Sabatés.
Quan es va acabar la botiga al carrer, vaig dirigir-me, al vespre, a la sala d'exposicions de l'escola municipal d'arts plàstiques, on l'associació fotogràfica va inaugurar una exposició sobre els quatre elements, amb un format molt innovador. 
Un superdissabte on Torelló va brillar.
L'endemà en Joaquim Albareda va ser el ponent en l'acte d'homenatge a Segimon Serrallonga.
La setmana següent va ser el cap de setmana dels Matxos, una activitat esportiva que posa Torelló al mapa i que ens aporta un dissabte i un diumenge d'activitats i visites a Torelló. 
El mateix diumenge va estrenar, a la Plaça Vella, l'activitat mensual dels Mercats de la Cuca, d'artesania, art i "objectes amb ànima", a veure si aquesta activitat impulsada per Eduard Fontserè i Teresa Costa es consolida.
I per acabar la setmana passada va començar la festa major del meu barri, el barri de Montserrat, amb el seu pregó a càrrec del grup de Playback, el concert, el ball, els gegants, les sardanes i, per primera vegada una matinal de motos organitzada per moteros de Torelló, que va animar l'avinguda de Montserrat al matí a l'espera del ball de gegants.

PS: en aquestes setmanes Agustí Danés em va entrevistar a Angle Obert. En els següents vídeos podeu veure l'entrevista sencera (el primer) i un resum de l'entrevista.