setmanes 112 i 113: votacions aqüàtiques al Ple, reunió a Cultura de la Generalitat, el Marta Mata ens visita a la comissaria i Mercat del Trasto

 Aquestes dues setmanes van començar amb el Ple ordinari del mes d'abril. De tots els temes en sobresurt l'aprovació al Ple que la potabilitzadora d'Osona Nord, que donarà aigua del Ter a Torelló, junt amb d'altres municipis, es pagarà amb recursos propis, evitant la pròrroga automàtica per un bon grapat d'anys de la concessió de la gestió de l'aigua, que acaba el 2018. En aquest punt, si ho vaig entendre bé, ICV s'hi va oposar perquè no estava d'acord en la gestió privada de l'aigua i estava per una altra cultura de l'aigua.
Precisament, si una cosa permet després de la decisió del nostre equip de govern és que no ens lliguem de mans en la gestió i qui governi el proper mandat, al 2018, podrà escollir el que cregui millor en quan a la gestió de l'aigua, si municipalitzar-la, si seguir amb el model de concessió o aposta per una altra via. Així que va ser sorprenent la intervenció de la portaveu d'ICV en aquest sentit.
La potabilitzador és més necessària que mai degut a la contaminació de la majoria de pous de Torelló, que és des d'on ha "tirat" històricament Torelló. La neteja de l'aigua contaminada és a molt molt molt llarg termini, dècades, ja que és el pou i no l'aigua el que està contaminat, el contacte de l'aigua amb les parets dels pous fa que no sigui potable.
La potabilitzadora és una inversió que fa anys que s'hauria d'haver fet, però el govern de Franch es va tirar enrere en l'últim moment quan tothom ja s'havia posat d'acord, municipis i Consell Comarcal. I amb l'aigua no s'hi juga...
Aquestes setmanes, amb l'alcalde i la regidora de Cultura, acompanyats pel tècnic de Cultura de l'ajuntament, en Tines, i el director del Festival Internacional de Cinema de Muntanya, en Joan Salarich, vam reunir-nos amb en Jordi Sellas, de Cultura de la Generalitat. Vam parlar del Cinema de Muntanya i del Teatre Cirvianum (que han canviat l'organització del suport als teatre públics entre la Diputació i la Generalitat). En reunions on no vas a acordar una cosa en concret, sinó a treballar a mig termini, buscant una nova manera de treballar conjuntament, com és el cas del que vam parlar amb el Festival, mai saps si el resultat és excel.lent, notable o suficient (si és insuficient, sí...). La impressió és que la música va sonar bé durant la reunió, ara veurem com es materialitza.
I per acabar, la comissaria de la Policia Local de Torelló es va omplir d'uns visitants diferents dels habituals, els de 1er del Marta Mata, que els vam ensenyar les instal.lacions, els cotxes i ens van fer preguntes a un agent i a mi. Preguntes molt atinades i preguntes sorprenents ("Què mengen els lladres?", per exemple...). Van marxar tots fent la sirena, que pel que sembla és el que els va agradar més.
I aquesta passada setmana, va començar la campanya electoral de les europees, de les quals faig cap de campanya a nivell comarcal d'ERC, això vol dir que tindrem una mica més de feina que de normal! Benvinguda sigui, m'encantes les campanyes electorals, encara que aquestes eleccions, les europees, sempre són més light.
A Torelló, durant el Marcat del Trasto, vam tenir-hi una paradeta informativa on vam exposar amb imatges un bocí de la feina feta durant les primeres 100 Setmanes a govern, a més ens va visitar la Marie Kapretz, candidata d'ERC per la Catalunya Central. I parlant del Mercat del Trasto, enguany vam escollir aquest dia perquè fos un festiu on el comerç podia obrir.