Setmanes 114, 115 i 116: Policia de proximitat, Nits Q, la Nit de Botigues comença a caminar, escultures a la Plaça Nova i ERC guanya unes eleccions 80 anys després

En aquestes tres setmanes hi ha hagut molta activitat, com el MotorFest, la Romeria, eleccions europees, rodes de premsa, entre d'altres.
Primer de tot, m'agradaria ressaltar la creació de la figura de l'agent de proximitat de la Policia Local, en la persona de l'agent Jordi Avilés, que s'encarregarà d'aquesta tasca de proximitat, d'interlocució amb la ciutadania, comerços, empreses, entitats i escoles. Podeu llegir la informació referent aquí. A més d'aquesta tasca de l'agent de proximitat, també comptarem amb els voluntaris de Protecció Civil per l'actuació en l'àmbit rural, que ens donaran suport amb l'actualització de la base de dades de les cases de pagès de Torelló, amb visites d'aquestes. De moment l'agent de proximitat està essent molt ben rebuda. Vull remarcar que la creació de la policia de proximitat era un compromís d'ERC i Junts per Torelló i que la vam incloure en l'acord de govern amb CiU (llegiu-lo aquí).

En aquestes setmanes també vam presentar públicament Nits Q, una mesa per treballar les polítiques de prevenció de consums i el civisme en l'àmbit de l'oci nocturn i les festes populars. Ja fa temps que hi treballem i ja hem constituït un espai d'interlocució entre els locals d'oci nocturn que formen part de la mesa de Nits Q (Tse Tse, Atmosfera i Moscou) i la Policia Local. En la mesa de Nits Q, liderada pel regidor de joventut, en Xevi Lozano, hi participen entitats, locals, regidories de l'ajuntament, sector educatiu i Policia Local, a més de la Generalitat (Salut i Joventut).
La presentació la vam fer al Moscou i ens hi va acompanyar Joan Colom, responsable de Drogodependencies de la Generalitat.
També en aquestes setmanes hem instal.lat dues escultures de la Creu de Sant Jordi Rosa Serra, que exposa a la sala d'Art32 i que a través de la família Pratdesaba ens va posar a disposició dues escultures mentre durés l'exposició a Art32. Realment, les escultures han tingut un impacte molt positiu. A veure si li podem donar continuitat... Sempre he pensat que la Plaça Nova és massa freda, i he volgut aprofitar aquesta magnífica oportunitat que ens ha brindat Rosa Serra.
I en aquestes setmanes ja ha començat a caminar la Nit de Botigues que celebrarem el 5 de juliol, la tornarem a fer grossa!
Com gros va ser el fet de guanyar les eleccions europees a Torelló i Catalunya, ERC tornava a guanyar unes eleccions des de la República. Va ser una gran nit! Però sempre sota el principi d'humils en la victòria, com vam ser serens en les derrotes.