Setmanes 117,118,119: La Nit de Botigues engega motors, La Vicepresidenta ens visita i la gran pedregada de Torelló

 Si alguna cosa segur que ha quedat present en aquestes setmanes a Torelló ha estat la gran pedregada del diumenge 15 de juny. Van caure 54 litres d'aigua en una hora i va pedregar una mitja hora ben bona, fent que s'acumulés un gran volum de pedra a llocs com a la Placeta d'en Pujol, a la Ronda Pollancredes o a l'Avinguda Pirineus.
Va ser realment espectacular. L'acumulació de pedra en els desaigües va provocar inundacions en alguns baixos, no tant importants quan les pluges de l'estiu passat, però el problema hi va ser. En la part positiva és que en dos llocs que es van fer actuacions per evitar més inundacions (a les escaletes i a Puigsacalm) va funcionar i no n'hi van haver.
Aquella tarda van ser més de 5 hores de treball en què vam activar la Policia Local, els voluntaris de Protecció Civil, a la brigada municipal, bombers i una excavadora i un camió per treure la pedra acumulada. Se'n van treure fins a tres camions!!
En aquests enllaç hi podeu trobar fotografies i vídeos de la jornada. Podeu llegir el balanç de la pedregada a Torelló clicant aquí.Hi van haver els de sempre que van aprofitar la complicació del dia per arreplegar vots... mireu-ho! lamentable...
Va ser tant espectacular i estranya aquesta pedregada que vam sortir a les televisions catalanes i de l'Estat Espanyol. I perquè ens fessin una mica de cas, havia de ser molt forta la pedregada!
Fruit d'aquests incidents i aprofitant que estava a Vic el divendres, la Vicepresidenta de la Generalitat, la Joana Ortega, va visitar Torelló, on li vam ensenyar la Sala Noble de Can Parrella que és on vam fer la recepció i vam poder parlar del PUOSC i l'alcalde li va explicar la pedregada i les seves conseqüències.
A propòsit de Can Parrella, vam inaugurar la Sala Noble en l'entrega de la Beca Segimon Serrallonga, que per primera vegada va anar a mans d'una torellonenca, la Marina Font. Felicitats! a ella per la beca i a Torelló per recuperar un espai com és aquesta sala noble.
Aquestes setmanes hem posat fil a l'agulla a la organització de la Nit de Botigues, amb la creació de comissions de comerciants per carrers i en la comissió de treball de la regidoria de Comerç, Pla de Barris i un representant de cada carrer. Aquest any, a Torelló estarem a la platja! Esperem que sigui tot un èxit, com l'any passat (galeria de fotos de l'any passat).
En aquestes setmanes també vam cloure el "mandat" del Consistori Infantil 2013/14 i s'han iniciat materialment els canvis de sentit dels carrers del Barri de Montserrat.
També vull constatar dues activitats que es van fer als barris, el de la sèrie de converses entre la Rou Sánchez i autors en el cicle "Autors, obres i persones", que es fa al Barri de Montserrat. Aquest mes va ser-hi Marc Capdevila. Podeu veure a OsonaStream aquesta conversa amb Marc Capdevila o la que hi va haver amb Carla Gràcia. I a la zona de la Cabanya, s'hi va disputar un torneig de 3x3 de bàsquet oficial de FIFA, felicitats al CB Torelló (podeu veure aquesta galeria de fotos a Facebook del CBTorelló)
I no em voldria oblidar de la concentració que vam fer davant la Casa de la Vila, a favor de la República Catalana, davant l'anunci d'abdicació del Rei espanyol. Llegiu més informació aquí. Per veure fotos de la concentració, aquí.