Setmanes 124 i 125: Visca la festa major!... malgrat la pluja, i un Ple pel mig on es trenca la unitat pel tren

 Aquestes darreres setmanes han estat les de Festa Major de Torelló, que es va iniciar amb la Festa del Batre i la Civada, la Porronada. Com cada any han estat uns dies intensos i ple d'activiats, però aquest any hem tingut un convidat que ens visita massa sovint i que ens sol esguerrar el dia, la pluja (torrencial). El dia del pregó en va caura una, que a més de fer anul.lar el pregó (es va fer dies després per part dels Dansaires de la Vall del Ges) i fer xafastre a la zona dels concerts, va provocar una multitud d'inundacions a molts llocs de Torelló, a més dels llocs crítics.
En Lluís Sabatés en aquest vídeo que segueix ens explica la valoració, el que s'fat, el que ha funcionat i el que no, a més de les actuacions previstes.


En el mes de juliol a Torelló és on ha plogut més de Catalunya, amb més de 200 litres! Però el que està clar és que les infraestructures del poble no donen resposta a aquesta realitat pluviomètrica, i no pas d'ara, perquè l'any passat, quan vaig haver d'entomar les inundacions al C/ Puigsacalm, vaig poder comprovar que feia cinc i dos anys que ja havia succeït (i no s'ahvia actuat...). El que és sorprenent és adonaqr-te que el 2008 (crec) l'anterior equip de govern va fer redactar un Pla d'actuació en el clavegueram i un cop fet el van guardar al calaix! i ara ja deu ser obsolet. Així no es fan les coses, i ara ho paguem més que mai.
La Festa Major ha sobreviscut a la pluja i els diferents organitzadors han persistit perquè tothom en pogués gaudir. Aquí el meu reconeixement a tots els qui han organitzat activitats per la festa major, gràcies!
I enmig de la Festa Major vam tenir el Ple ordinari de juliol, on vam aprovar el conveni per fer la xarxa per la potabilitzadora d'aigua, la pròrroga dels contractes de les escoles bressol i les quotes (que es congelen), així com la moció que va retirar la Roser Mas en favor de les energies renovables per buscar el consens que permetés aprovar-la. I ICV, en aquest Ple va tornar a retira una moció a favor dels afectats de la PAH de Manlleu, davant el vot negatiu de CiU i l'abstenció del PSC. El curiós és que els vots de la resta de grup sumaven més que els negatius de CiU...
La sorpresa va saltar, però, quan en una moció a favor de les reivindicacions del nostre territori pel tren i on es lamentava els passos entrere fets pel Parlament i 'exigia respostes efectives a la Generalitat, els vots de CiU i PxC fessin que la moció no prosperés. L'alcalde va manifestar que li havia molestat que sortís en els mitjans que s'aprovaria la moció, quan ell havia demanat a "Perquè no ens fotin el tren" el mínim soroll possible ja que la Generalitat li havia dit que s'estava negociant. Cert, a mi el Secretari General del Departament de Territori i Sostenibilitat em va explicar les negociacions amb Madrid, però també li vaig recordar que manquen respostes malgrat les continues bones paraules i promeses de respostes que no arriben. És normal que ens moguem. I només d'anunciar que ens movien, des de la Generalitat ens van trucar...
Esperem que la unitat malmesa no suposi un contratemps en aquesta lluita pel tren, l'alcalde fins hara s'ha implicat i em va donar la paraula, com també ho va fer al Ple, que mantindria la flama del treball pel tren. Ara, és una llàstima que després de lamentar el retrocés al Parlament, després que CiU esmenés a la (molt) baixa, una proposta ja per si incompleta del PP, ara a Torelló haguem trencat la unitat d'acció política al Ple municipal.