Setmanes 132 a 134: Torelló dóna suport explícit a la consulta i reconeixement policial pel robatori armat a Mafriges

 Aquestes tres setmanes han estat amb fets bastant excecionals, sobretot un a nivell local i un amb conseqüències a nivell nacional.
A nivell local vam fer un reconeixement als agents Bosch, Avilés i Canadell i al sergent Villena pels fets de l'atracament amb armes de foc a Mafriges, on el sergent Villena es va encanonar amb un dels lladres i que va poder reduïr amb el suport de l'agent Canadell sense que ningú prengués mal. El segon lladre, amb la col.laboració dels Mossos d'Esquadra va ser detingut  també.
A continuació podeu veure el vídeo de l'acte que es va fer a la sala noble de Can Parrella. També podeu llegir la notícia en el següent enllaç.


El següent acte excepcional amb trascendència nacional va ser el Ple extraordinari per votar una moció en suport a la convocatòria a la consulta sobre la independència el 9 de novembre. Hi vam donar suport ERC i Junts perTorelló, CiU, PSC i ICV. Només PxC hi va votar en contra.
Prop de 900 ajuntament (gairebé tots) han donat suport a la consulta, ajuntaments governats per diferents forces polítiques. El municipalisme és el tercer pilar de les tres legimtimitats que té el poder: el Parlament, la social i, ara, el municipalisme. Un ampli consens multidimensional que expressa el desig dels catalans a ser consultats sobre el nostre futur nacional.
En el Ple vaig mostrar el goig de veure com han canviat les coses des de fa 5 anys, des del 2009 amb les consultes populars. Llavors el Ple municipal de Torelló va tombar una moció en suport de la consulta. També els que participàvem dels 11 de Setembre a Barcelona érem només milers. En els darrers anys, centenars de milers si no més d'un milió de catalans hem participat dels 11 de Setembre cridats per l'ANC i Òmnium. I a dia d'avui el Ple de Torelló està compormès a totes amb eldret a decidir. Amb això no vaig voler denunciar els qui abans no hi eren i ara sí, sinó per mostrar que el país i Torelló ha canviat i que ara som majoria a favor del dret a decidir.
En aquestes setmanes, a més, hem commemorat teatralment els 20 anys del "nou" Teatre Cirviànum, i, amb el Xevi Lozano, hem posat fil a l'agulla pper iniciar un procés participatiu per escollir quin ús fem de l'espai del camp de futbol del Barri de Montserrat, tot reunint-nos amb l'associació de veïns.