Setmanes 135 a 137: Comerç i Participació al Barri de Montserrat i arriba el Cinema de Muntanya

 Aquestes setmanes van començar amb un Ple ordinari que va centrar tota l'atenció els aiguats de l'estiu, ho podeu llegir aquí. Dos dies després una munió de gent es va concentrar davant la Casa de la Vila per rebutjar la decisió del tribunal Constitucional de suspendre la consulta per la independència. No recordo haver vist mai tanta gent concentrada a Torelló, per reivindicar res. La gent vol votar llibertat.
Uns dies més tard, vaig participar en a festa del Patchwork del nucli local de Torelló d'Osona Contra el Càncer, ho vaig fer com a jurat del concurs de Patchwork. Ja veieu, un ha de saber fer de tot... hehehehe! Va ser una festa molt xula, com cada any, i malgrat que semblava que seria un problema fer-ho a la carpa, hi va haver més ambient que mai.
La setmana següent, el barri de Montserrat va centrar l'atenció, amb l'edició de la botiga al carrer que es fa al barri, que arriba a la tercera edició i que malgrat que cal repensar-la una mica, ja podem dir que forma part del calendari de la dinamització del comerç a Torelló. N'estic satisfet que el barri hagi guanyat una data com aquesta pel seu comerç.

 

En la mateixa data, vam aprofitar per iniciar el procés participatiu per escollir quin ha de ser l'ús del camp de futbol del Montserratí, primer farem una recollida d'idees en urnes posades en fleques, farmàcies, bars, etc, després farem una assemblea de barri per fer una primera criva i finalment votarem en una jornada de participació el que els veïns volen destinar al camp. Aquesta iniciativa que impulsem des de l'àrea de Ciutadania i Seguretat que comparteixo amb el Xevi Lozano i en col.laboració amb l'Associació de Veïns, va tenir una bona rebuda.
L'endemà, va haver la trobada gegantera a Torelló i a la tarda l'aplec sardanista. Què millor que davant el 12 d'octubre expressem la nostra cultra?
I per acabar aquestes intenses setmanes, dijous passat vam presentar la 32a edició del Festival Internacional del Cinema de Muntanya, ho vam fer a la sala noble de Can Parrella, amb un programa que el Joan Salarich, director del Festival, m'ha dit que és de les millors sinó la millor de totes. Des de la meva regidoria de Comerç i Turisme continuem apostant pel Cinema de Muntanya com un pol d'atracció a Torelló, reforçant el programa en qüestions gastronòmiques, activitats a l'entorn de l'escalada i, com a novetat, una mostra de Campers. El Cinema de Muntanya té unes arrels ben torellonenques i des de la regidoria vull reforçar i fer ben profundes aquestes arrels.