Setmana 138: Dissabte de l'ADET, els joves i la política i assemblea de la bona gent de Protecció Civil

 Aquesta darrera setmana, a més del dia a dia, on sobresurten reunions per les activitats del Nadal a Torelló i de la campanya "Obrim la paradeta" de locals comercials buits, en destacaria el dissabte.
Aquest dia vaig poder assistir a una part de la Jornada d'Estudis de la Vall del Ges, que va organitzar la nova directiva de l'ADET, que sembla que van amb molta empenta. Quan vaig ser-hi vaig poder escoltar les comunicacions del Dr Malo, sobre l'evolució de la sanitat a la Vall del Ges en les darreres dècades, i la del president de l'ADET, el Pasqual Bernat, sobre els germans de Sant Vicenç els Arxé, uns inventors ben interessants.
Més enllà d'aquestes comunicacions, que van ser molt interessants, veient el programa i escoltant opinions de com va anar la resta del matí, va ser un èxit. Èxit de participació (la sala d'actes de la Cooperativa estava plena) i un èxit de la jornada en sí. A vegades quan es fan jornades d'estudis locals, es pot caure amb cert localisme carrincló o bé buscar una activitat desarrelada del territori, i el dissabte no va ser res de tot això, sinó un programa per entendre millor el nostre entorn, des de diferents facetes (lingüístiques, sanitàries, ecològiques o bé històriques, per exemple) des del rigor i ben arrelat al territori. Felicitats a l'ADET, sincerament.
A la tarda, havent dinat vaig participar a l'assemblea local de les JERC Vall del Ges, que van iniciar una nova etapa. Ja queda lluny aquell moment del 2003 o 2004 quan vaig impulsar amb uns companys més, per primera vegada les joventuts d'ERC a Torelló i a la vall. Ara amb en Marc, l'Arnau i en Lau, comença una nova etapa que continua la tasca feta per en Culí, en Garriga, en Gil, en Roger, l'Anna, el Joan Crosas, o l'Irina, entre d'altres. També ens hi va acompanyar en Sergi, jove apassionat (en tot!), que no forma part de les JERC però que sí s'ha integrat al grup de treball del Grup Municipal d'ERC i Junts per Torelló. Tots ells són un exemple de joves que els interessa el seu país i el seu poble i que s'hi impliquen, en aquest cas a través d'organitzacions polítiques. Sovint es diu que els joves no tenen interessos "públics", pots el que passa és que no sabem obrir els vincles amb ells i obrir els ponts per la interrelació. Estic molt content i orgullós d'aquests joves que sumen al projecte republicà, d'esquerres i independentista a Torelló i a la vall.
I per acabar el dissabte, després de la derrota del Barça, vaig assistir a l'assemblea dels voluntaris de Protecció Civil, on entre d'altres coses em van presentar els resultats de la feina que estan fent amb la Policia Local en l'àmbit rural. Feines com aquesta, o l'ajuda que ens van donar durant els aiguats de l'estiu o tota la feinada que fan en esdeveniments com el Carnaval o els passants de gegants, entre d'altres, és una tasca que tinc la impressió que és poc reconeguda per la majoria de la ciutadania. Ells, els voluntaris, no demanen reconeixements ni felicitacions, busquen ser útils, i ja us puc dir que ho són! I malgrat no hi busquin, els vull felicitar i reconèixer la gran tasca que fan pel poble i la seva gent.
Però també els vull reconèixer perquè són bona gent, molt bona gent, i han establert uns vincles entre ells que supuren bonhomia fins arribar a l'emoció. Ho dic sincerament.