Setmanes 142 a 144: Un exitós Festival de Cinema de Muntanya amb Campers, abans de l'arribada de la Isona, i 2a Assemblea del Barri de Montserrat i integració tarifària de Torelló a Rodalies, després

 Aquestes tres setmanes han vingut condicionades per un fet excepcional a la meva vida, l'entrada a la vida de la paternitat, ha arribat la Isona que ha suposat un terrabastall a l'agenda (i a les hores de dormir), però amb una gran alegria, sí senyor.
Abans de l'arribada de la Isona, vam viure el darrer cap de setmana de l'edició del Festival del Cinema de Muntanya d'enguany, amb un augment de public, sobretot entre setmana. Quan en Joan Salarich, director del festival va dir que aquest any hi havia una programació més que excel.lent no va exagerar. A més, l'homenatjat era James Bridwell, un mite vivent del muntanyisme rebel americà, de l'època dels hippies més trencadors. Vaig poder compartir una cigarreta fora del teatre els dia de l'entrega dels premis parlant de política. El seu anglès tancat era una mica complicat de seguir, però em va quedar gravada una frase, que em va dir quan després que ataqués foribundament a Obama, li vaig dir que a Europa se l'havia vist com un exemple de polític progressista. El vell muntanyenc em va dir: "d'esquerres ho era Marx". Val a dir que ell em va dir que no era ni de dretes ni d'esquerres i que l'únic polític de la història americana que li havia agradat és Benjamin Franklin, Clar que no coneixia a Thomas Payne... També faig constar que el seu fill em va ensenyar que li havien tret un queixal a Catalunya estant. Queda dit.
En aquest darrer cap de setmana, vam tornar a tenir visita dels guanyadors de tot  Catalunya del premi nacional de la campanya de comerç de Pla de Barris. Vam fer una visita guiada de Torelló i una visita al Museu de la Torneria. En Gerard Verdaguer va fer xalar de valent els nostres visitants. L'endemà a la Plaça Nova vam tenir una fira Camper, novetat aquest any, molt concorreguda, a més d'una activitat a la carpa gastronòmica amb un maridatge musical de Notes de Maridatge, l'Olla dels Experiments i Cerveses del Montseny.
Aquest any el FestOFF del Cinema de Muntanya s'ha reforça amb activitat durant els dos caps de setmana, podem anar a més i s'ha de continuar apostant per promocionar Torelló al costat de grans esdeveniments com ara el Festival de Cinema de Muntanya.
I després de l'arribada de la Isona, vam fer la segona assemblea del barri de Montserrat, amb la participació de més de cinquanta persones on vam treballar les propostes que es posaran a votació l'any que ve dels usos a donar al camp del montserratí. Podeu llegir com va anar aquí
L'experiència és molt bona, i sembla que arrelarà al barri, si hi ha voluntat política. La participació ciutadana és un dels compromisos d'ERC i Junts per Torelló. Ja al llunyà 2003, el primer cop que em vaig presentar a les eleccions, el gruix més important del nostre programa parlava de participació ciutadana i allà ja parlàvem de trobar un espai participatiu als barris. Ara és una demanda ciutadana la de comptar amb ells no només per les eleccions,, nosaltres però ja en parlàvem fa més de deu anys.
I per acabar aquestes setmanes, una gran notícia, la de la inclusió de Torelló en la integració tarifària de Rodalies. El que era gairebé impossible ho hem fet possible a través de la movilització social i l'acció política des de les institucions del territori. També semblava impossible en el seu moment aturar el fet que ADIF volia treure el personal de l'estació, també ho vam fer possible. Ens hem felicitar tots plegats, perquè ho hem aconseguit.
També vull dir, però, que em sap greu a l'alcalde de Torelló i al col.lectiu de Pqnoensfotintren no els hagin convidat a la presentació ni que els haguessin informat directament, després d'un treball i un diàleg constant hauria estat un detall...
Unes setmanes satisfactòries, a nivell personal per la Isona, i a nivell polític per l'arrelament de dues iniciatives polítiques que hem introduït ERC i Junts per Torelló, el de promoció de Torelló a l'entorn de la gastronomia i la muntanya i la de la participació ciutadana real. Són coses com aquestes les que et fa sentir orgullós de fer política al teu poble.