Setmanes de 145 a 147: Pressupost i a Torelló un #NadaldeTots

 Aquestes setmanes a Torelló estem vivint un #NadaldeTots, unes festes de Nadal amb una campanya coordinada des de la regidoria de Comerç, amb la voluntat d'ofertar i de mostrar a la gent de Torelló que si vol viure el Nadal al poble ho pot fer, amb ofertes culturals, socials, solidàries, esportives i comercials. Una línia de treball que vam començar fa tres anys i que s'ha consolidat, fent que el Nadal a Torelló s'encari des d'una vessant popular, fent-lo ben nostre des de la diversitat del poble.
Segurament el més vistós de tot, són les places engalanades per les escoles de Torelló, l'institut i el PQPI, a més dels Escoltes, aquest any. Cada escola ha inaugurat les seves places amb una cantada de nadales ben concorregudes. Aquesta iniciativa fa que la gent de Torelló es senti més seu el Nadal, ja que els vincles socials i generacionals que creen les escoles i les famílies són dels més importants que hi ha. A més, cada escola treballa amb la quitxalla i les famílies les places.
Com a regidor de comerç és molt gratificant veure la gran participació en la campanya #NadaldeTots, ja sigui per l'impuls de les activitats, com per la participació de la ciutadania en general. Òbviament, el NAdal, té una vessant comercial clara, és un dels períodes claus pel comerç petit que teixeix Torelló, però no s'ha volgut donar una pàtina consumista d'aquestes dates, sinó popular, social i cultural, que fa que la gent es senti còmode a Torelló, que s'ho passi bé... i que si ha de comprar ja es quedi. I els comerciants hi posen totes les seves ganes perquè així sigui, amb un treball comercial molt bo i una oferta de premis pels seus clients que es compten en miler d'euros.
Cal agrair a tothom qui aposta per Torelló, per fer d'aquest poble una població dinàmica i viva.
Galeria de fotos de #NadaldeTorts a Facebook
Però per aquestes festes, com gairebé cada any, tenim el Ple de Pressupostos, que enguany el vam aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC-JpT i PSC, i amb els vot contrari de PxC i ICV. Els de Plataforma, aquest any no em van dir "àngel caigut" com en d'altres ocasions, però van tornar a denunciar que un servidor no acceptava les seves propostes ni col.laboració per elaborar els pressupostos. La van encertar...
El pressupost d'enguany puja a 13,6M€ i contemplen inversions com els del C/ Sant Bartomeu i la Sala Polivalent, a més de millores en el clavegueram. Podeu llegir la notícia aquí.
En aquest Ple també ens vam inculpar tots els regidors, menys els de PxC, pel 9N, i els vots de CiU i de PxC van tombar una moció on es demanava prendre mesures i finalment sancionar. si s'escau, als bancs que mantenen pisos buits. Finalment, es va aprovar una declaració per unanimitat a favor del model comercial propi de Catalunya, davant la impugnació de l'Estat a la llei catalana de comerç.