Setmanes 150 i 151: Gràcies Lourdes de comerç i arriba la República de la Barrila

 Això ja fa olor de Carnaval, ja s'acosta una de les dates més senyalades del calendari del nostre poble. Però abans d'arribar aquí, cal apuntar algunes coses, ja arribarem a la proclamació de la República de la Barrila.
L'any comença mogut a la regidoira de Comerç. Fins ara teníem una tècnica, la Lourdes Clota, tècnica compartida al Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, finançada a través d'una subvenció de 5 anys, AODL es diu (Agent d'Ocupació de Desenvolupament Local, crec que vol dir). Després de cinc anys no hi ha possiblitat que continuir, teòricament llavors tocaria que l'administració local (Torelló o el Consorci) contracti com a tècnic propi aquesta persona, però la paradoxa és que l'Estat prohibeix la contractació de nou personal a les administracions locals, amb excepcions comptades.
Vam intentar demanar un altre AODL, lligant comerç i turisme, però la Generalitat no ens el va donar... així que ara no tenim tècnic i hem de veure com ho fem. Des de la regidoria hem impulsat moltes activitats de dinamització comercial i un dels motius principals per tirar això endavant ha estat la Lourdes, una magnífica tècnica de comerç, una tècnica com a mi m'agrada, amb iniciativa, creatives i que sigui capaç de portar la contrària al regidor, però que sempre arribem a la síntesi que fa avançar els projectes. Cal agraïr la feina feta per la Lourdes i lamentar la seva no continuitat... A Torelló hem perdut un gran actiu per culpa de la paradoxa abans esementada dels AODL, el termini de cinc anys i la incapacitat de contractació. Frustrant...
I enmig d'aquest terratrèmol organitzatiu, ens ha visitat el president dels Mercats Municipals de Catalunya, ens hi vam reunir amb la presidenta del Mercat Municipal, la Mònica i d'altres paradistes. Hi ha ganes de passes endavant al Mercat Municipal.
També en aquests dies vam donar els premis de la campanya de Nadal de l'ACT, una cloenda d'un altre Nadal de Tots a Torelló.
I aquest darrer cap de setmana, l'ajuntament ha estat derrocat i s'ha proclamat la República de la Barrila, amb la coronació com a rei Carnestoltes d'en Lluís Moreno (i la seva substitució com a cap de la brigada per l'Ivan Pereira), tot davant d'un Cirvianum a petar i amb una pluja de confeti i serpentines, senyoretes i homenots 30 anys de festa, el senyor Walt Disney descongelat, el musical del Pullasso i un judici al bisbe Nicolau, al Xevi Fabrer i a les Esquerranes per saber a veure qui va empènyer de la bastida a en Moreno l'any passat evitant que fos el rei Carnestoltes! Ja hi som!

Galeria d'Osona.com de la presentació del Carnaval 2015