Setmanes 161 a 163: La nova i exitosa botiga al carrer, els Matxos i la presentació de la candidatura (i un casament escocès)

Enguany hem fet una sacsejada a la botiga al carrer de primavera, la que es fa al centre (la de tardó es fa al barri de Montserrat). Recollint les demandes dels comerciants vam facilitar que els comerços del centre poguessin posar una parada davant de la botiga, ampliant laq zona d'activitat al Carrer Sant Miquel i al Carrer del Pont a més de la Plaça Nova, el lloc on s'ha fet en els darrers anys.
Al matí l'activitat es va concentrar a la plaça Nova i a la tarda es va tallar totalment la circulacó al C/ Sant Miquel i al C/ del Pont, que es van omplir de gent.  Realment hi va haver molt ambient a tot arreu, amb la participació de més de 40 comerços i 6 entitats de Torelló.

A més de l'èxit de la jornada, es va posar en evidència que els dissabtes a la tarda çes un dia viable pel comerç de Torelló. Fa temps que molts comerços van començar a tancar les tardes del dissabte. Com a regidor he anat insistint en les reunions amb els comercants de recuperar el dissabte a la tarda. Algunes botigues han anat obrint. Potser aquesta botiga al carrer sigui el punt d'inflexió de cara als dissabtes a la tarda.
Aquestes etmanes també hi ha hagut els Matxos, cursa de muntanya amb 600 inscrits enguany. Un esdeveniment de primer ordre que va portar molta gent a Torelló tant el dissabte en la recollida de dorsals com en les activitats paral.leles al casal parroquial, així com el diumenge en la sortida i l'arribada a la Plaça de la Sardana. Bon ambient, bona gent, molt de fang a la roba dels participants i una molt bona organització.
I el 14 d'abril, data en què Macià va proclamar la República Catalana el 1931, vam presentar la candidatura d'ERC i Junts per Torelló, on m'acompanyen els regidors Lluís Sabatés i Xevi Lozano i moltes cares noves, amb moltes ganes i il.lusió, perquè som conscients que a més de voler guanyar, aquest cop, podem guanyar. Podeu llegir la crònica de la presentació aquí.


I per acabar, també aquests dies hem presentat les dades policials del 2014, la segona millor dada dels darrers cinc anys, després de l'excepcionalment bona del 2013.
Ah, i no em vul oblidar del casament catalano-escocès que vaig fer, en anglès i català, presidit per una ampolla de Macallan i pel patufet dels capgrossos de Torelló i amb ambientació de gaites escoceses. Era el casament dels meus amics Mhairi i Ferran.