Setmanes 164 i 165: Abans de tancar el mandat, hem posat data a l'assemblea de barri pel camp del montserratí

 Són les darreres setmanes del mandat 2011-2015 a l'ajuntament de Torelló. En aquestes setmanes es van fent reunions que seran les últimes d'aquest govern en projectes que contiuaran (esperem) com Nits Q, el Pla Educatiu de Torelló (PEC), Nit de Botigues, entre d'altres. Veure projectes que hem iniciat, aportant un valor afegit a les polítiques de l'ajuntament de Torelló és un orgull i, sobretot, quan veig que tots els regidors del nostre grup hem aportat idees, energies i projectes pel nostre poble. En Xevi i en Lluís han treballat molt, el grup d'ERC i Junts per Torelló hem treballat molt, i crec que bé. A darrera de nosaltres, els regidors, hi ha un grup de gent que ens ha acompanyat durant aquest mandat, com la Dolors, la Berta, el Pere, el Carles, els Davids, el Toni, la Rosa o el Marc, entre d'altres. Ara, amb el nou projecte de cara les eleccions del 2015 hem sumat a més gent, però aquests sempre hi han estat, en els moments bons i en els més complicat. Gràcies.
Però com les curses, fins que no s'acabi el mandat no podem aturar-nos. En aquestes setmanes, doncs, la feina a l'ajuntament continua. A més del dia a dia, he participat en reunions de Nits Q i amb comerciants, per encarar la Nit de Botigues, una de les grans activitats en la dinamització comercial de Torelló. Ara ja ens acompanya l'Elena, la tècnica de comerç que tindrà Torellí fins Nadal, quan s'acabi el Pla d'Ocupació que l'ocupa.
També hem fet un Ple Municipal, el penúltim del mandat. Allà vam aprovar la data per l'assemblea de barri per tractar la consulta pels usos del camp del Montserratí, que també vam aprovar que es fés abans de l'agost. 
L'assemblea l'havíem d'haver fet abans, per qüestions de la baixa d'un tècnic del serveis territorials i que aquests van haver d'entomar més projectes es va anar retardant i vam arribar al mes d'abril, en període electoral (des que es convoquen les eleccions municipals), proposàvem fer, com a mínim, l'assemblea a l'abril, per fer el retorn als veïns de les seves propostes, per mostrar-les en un plànol en 3D, però dos grups van demanar un informe a la Junta Electoral dient que era un acte electoralista. És curiós que hi hagi grup que reclamin participació ciutadana i després no la veuen com un fet mètode de treball ordianri (que ho és en aquest mandat) sinó com una eina partidista i electoralista. Així és com veuen ells la participació doncs...
Crèiem, i així ens ho mostrava un informe extern, que l'assemblea es podia fer perquè no es passava balanç de l'acció de govern ni es presentaven projectes a fer pel govern (el que va respondre la Junta Electoral en mode plantilla). El que es feia era mostrar els veïns què havien proposat i quines opcions es posarien a votació en la consulta.
Davant el fet de tancar el mandat sense haver fet la consulta (ni l'assemblea) amb en Xevi Lozano vam acordar aprovar per Ple fer l'assemblea just després de les eleccions i aprovar que la consulta es faria abans de l'agost, així que segur que el barri farà l'assemblea pertinent i una consulta per decidir què fer al camp del montserratí.