Setmanes de 166 a 169: Campanya, eleccions i regidor en funcions

 Aquestes setmanes han vingut donades per la campanya i les eleccions. Van ser unes setmanes intenses, de contacte amb la gent, de debats, un a El9TV i un altre al Cirviànum organitzat per Ràdio Ona, actes als barris, embustiades i moltes coses més. Al final, a les eleccions una sensació agredolça, vam treure els millors resultats d'ERC a Torelló, més de 1000 vots, però per quatre vots ens vam quedar a les portes de superar la barrera dels 3 regidors, que a més va anar a parar a CiU, passant de 6 a 3. 
La CUP ha entrat amb força, 3 regidors (malgrat tenir 200 vots menys que nosaltres), Fem Torelló entra amb 2 regidors, superant per 5 vots al PSC que passa a 2 regidors (al 2003 tenien la majoria absoluta  amb més de 3000 vots). ICV es queda a fora per 80 vots i PxC desapareix no arribant ni als 200 vots, una gran notícia.
Vam apostar fort per liderar un alternativa a l'alcaldia de CiU, hem quedat segons, per primera vegada, però el no aconseguir aquest quart regidor i CiU arribar al setè, fa impossible una alternativa. Cinc llistes d'esquerres ho complica tot (una ja s'ha quedat a fora, ICV) i com vam poder observar al mateix col.legi electoral, els pares joves bastants van marxar de cap de setmana llarg, car el dilluns era festiu a les escoles de Torelló. Quan aquest grup de població va a votar majoritàriament és a la tarda. Només unes dades, al matí (perfil de votant més gran) va votar un 3% més que al 2011. A la tarda la participació va ser un 2% més baix que fa quatre anys... El gran gruix de votants d'ERC, tradicionalment, són els votants de la tarda. Llàstima.
Certament esperàvem més, com a mínim rendibilitzar la feinada que hem fet amb un regidor més. Per les mostres de suport d'aquests dies pel carrer o  via watsapp, trucades, email, facebook i Twitter, molta gent també creia que tindríem més força.
Després de les eleccions desenvolupem les funcions de regidors en funcions fins a la constitució del Ple, el 13 de juny. Així que de moment anem treballant amb la Nit de Botigues, hem d'encarar l'assemblea del barri de Montserrat del dia 2 i portant el dia a dia de les regidories. 
Podeu veure els resultats de les eleccions a la web d'ERC Torelló