Setmanes 170 i 171: Fi del mandat, amb l'assemblea de barri i preparant la Nit de Botigues

Amb aquestes darreres setmanes arriba el final del mandat 2011/2015. Ha estat una etapa d'exercir les nostres funciona polítiques a Torelló des del govern, fet que no passava des del mandat 1999/2003, com a regidor he estat a l'oposició davant dos governs del PSC de Miquel Franch, el primer amb majoria absoluta i el segon amb sociovergència.
En aquest darrer mandat, després d'estar un any a l'oposició, però donant suport extern al govern en minoria de CiU, amb Santi Vivet d'Alcalde, vam entrar a govern els següents tres anys.
Jo vaig assumir la tinència d'alcaldia de Ciutadania i Seguretat, les regidories de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Comerç i Turisme i una simbòlica de TIC, i dic simbòlica perquè no hi havia partida pressupostària destinada. Els meus companys de grup municipal, en Lluís i en Xevi, van assumir la tinència d'alcaldia d'Urbanisme i la regidoria d'Educació i la res regidories de Joventut, Ciutadania Activa i Medi Ambient, respectivament.
Estem orgullosos i satisfets de la feina feta durant aquests anys i malgrat no plasmar-se amb més regidors a les eleccions si que es va plasmar amb un augment de vots que ens ha situat per primera vegada com a segona força al Consistori i amb els millors resultats des de la recuperació de la democràcia als ajuntaments.
Des que vam entrar a govern, he anat fent aquest dietari setmanal (o bisetmanal o mensual) de l'activitat com a membre del govern de Torelló, una manera de difondre la feina feta a la ciutadania. I aquest apunt és el darrer del mandat.
Han estat 170 setmanes a govern, amb molta dedicació, passió, amb alegries i moments de dificultats, amb preocupacions i problemes a superar. Però el balanç crec que és positiu pel poble. Ja faré un apunt més endavant de valoració de tot plegat. Ara acabo aquest apunt, parlant de la feina feta les darreres setmanes.
Hi he estat com a regidor en funcions, tancant fases de projectes com ara l'assemblea del barri de Montserrat que dos partits van portar a la Junta Electoral i que va tombar. Per sort, vam aprovar la data per aquesta assemblea i la data límit per fer la consulta sobre el projecte d'usos pel camp del Montserratí, per Ple.
Vam fer una assemblea concorreguda, com totes les que hem fet, on els veïns van poder dir la seva sobre la proposta que els mateixos veïns havien dissenyat anteriorment en assemblea, vaig tenir una picabaralla amb el nou regidor del PSC, Francesc Rivera, que es va dirigir amb un to altiu i menyspreant la feina feta pels veïns. El 9 Nou va plasmar en la crònica de l'assemblea aquest episodi: "Entre les intervencions més crítiques hi va haver la de Francesc Rivera (...) que va qualificar la proposta de "nyap" (...)"el barri no la vol". Rivera va ser recriminat per alguns assistents i el mateix Jordi Casalsli va demanar"respecte pel treball i les propostes dels veïns recollides en assemblees anteriors, on no tinc present haver-t'hi vist"".
Ara esperem que el nou equip de govern tiri endavant el compromís de fer la consulta aprovada pel Ple.
Podeu llegir la notícia de l'assemblea clicant AQUÍ.
I també, com a regidor en funcions, hem anat treballant, amb els comerciants, la Nit de Botigues d'engany que el tema és... Ep! ja ho descobrireu ;)