Les tres rectificacions a CiU Torelló en aquesta setmana de gener

va dir que l'atur estructural i de llarga durada és perquè els aturats no volen treballar. Davant d'aquestes paraules ofensives pels aturats de llarga durada a casa nostra, on la taxa d'atur és altíssima, i on el risc dels aturats de més de 55 anys a caure en l'exclusió socials és mot gran, per la dificultat de ser contractats i per la posterior penalització en la seva pensió, i pel fet que molts usuaris del servei d'ocupació de Torelló són aturats de més de 55 anys, vam demanar que Romans rectifiqués o bé dimitís de regidor d'Ocupació. En el Ple de gener, Manel Romans va rectificar i es va disculpar. Ho celebrem, ara bé, personalment, si un regidor del meu grup fés una afirmació com aquesta li demanaria responsabilitats polítiques i més si ho feia com a regidor d'ocupació i portaveu del grup, tal com va fer Romans per justificar el vot en contra de CiU de les mesures per aturats de llarga durada de més de 55 anys.
La segona rectificació ve donada per l'aprovació amb els vots favorables de CiU i FEM a una moció de la CUP per crear una comissió per estudiar la gestió de l'aigua, quan feia un mes que van votar en contra de crear una comissió similar per estudiar noves maneres d'encarar les taxes i impostos de Torelló. Sembla que ara a CiU ja els hi sembla ve obrir a l'oposició en comissió (amb suport tècnic) la discussió de temes estratègics com ara la gestió de l'aigua, o que també ho són les ordenances fiscals. Bé, esperem que sigui això, i no que el problema sigui que la moció rebutjada ho va ser perquè la presentàvem ERC-JpT...
I finalment, trobem la rectificació, si ho podem dir així de Santi Vivet en la seva militància política. Vivet era militant d'UDC, es va abstenir en la moció de suport de les consultes populars sobre la independència del 2009, una abstenció que va facilitar que Miquel Franch tombés la moció. En el passat mandat, amb Vivet com alcalde, ja es va resituar en posicions sobiranistes. Ara, deixa la seva militància a UDC, després que en la consulta interna d'abans de l'estiu passat, donés suport a les tesis d'Espadaler davant els que estaven a favor del procés independentista, que van acabar marxant i creant Demòcrates de Catalunya. 

Manel Romans rectifica i es disculpa per les seves paraules sobre els aturats de llarga durada
Manel Romans (CiU): "l'atur estructural és el què, si ens deixem d'eufemismes, vol dir persones que no volen treballar, per dir-ho suaument"
CiU i FEM rebutja la proposta d'ERC-JpT de crear una comissió amb tots els partits per parlar de les ordenances fiscals