• Entrevista a Angle Obert, d'El 9 TV

  Aquí podeu trobar l'entrevista que em va fet l'Agustí Danés en el programa d'acualitat política comarcal Angle Obert, a El 9 TV. Vam poder conversar sobre el C/ Sant Bartomeu i la mobilitat, sobre la tarifació social a les escoles bressol i la conulta sobre els usos del camp del Montserratí, impulsat gràcies a ERC-JpT; entre d'altres coses de política i Torelló. Podeu veure el vídeo de l'entrevista, a continuació.

 • Del nom de la Plaça Josep Vidal i homenatjar els cooperativistes del barri

  En el darrer Ple es va aprovar per unanimitat una moció de la CUP per canviar el nom de la Plaça Josep Vidal, coneguda popularment com a Plaça dels Lleons, situada en la intersecció entre el Carrer Girona i l’Avinguda de Montserrat. El motiu de la moció era perquè Vidal va ser alcalde de la dictadura franquista. La voluntat de la moció recolzada per tots els grups era canviar un nom en el nomenclàtor de carrers torellonencs amb reminiscències de la dictadura franquista. Al marge de ser alcalde franquista, Vidal era empresari i va ser l’impulsor de la cooperativa que va construir les cases de bona part del barri de Montserrat, que se’n van beneficiar sobretot les classes populars, amb preus molt assequibles.

 • Llibertat presos polítics

  Només ens val la victòria

  Avui l'Estat Espanyol, àvid de violència policial I institucional, ha fet un pas més cap a l'Avern de l'autoritarisme, HA EMPRESONAT EL GOVERN LEGÍTIM DE CATALUNYA! Primer van assaltar les nostres institucions i van detenir a membres del nostre govern, assetjant el referèndum de l'1 d'octubre. Després ens van atacar físicament als col.legis electorals, perquè volíem votar. Van tancar a la presó als jordis, que lideren les organitzacions que ens han convocat massivament als carrers, a milions, sempre amb un ambient pacífic i cívic.

 • Casals, Vivet

  La responsabilitat social d'un alcalde

  L’alcalde de Torelló, Jaume Vivet, va escriure una setmana abans de Carnaval un article on carregava els tinters contra els Deixebles, assenyalant-los com a responsables dels mals haguts i per haver en les festes populars de Torelló. En nom de la responsabilitat social els assenyalava dubtant de la qualitat de les activitats que fa aquesta entitat, posant damunt de la taula el descontrol d’aquests horaris, responsabilitzant a Deixebles de l’abús d’alcohol per part de menors, així com de baralles (inexistents) en les festes que organitzen.

 • Els resultats de persistir en treballar pel poble: les propostes acceptades pel pressupost 2017

  Ha estat certament sorprenent que haguem acabat l'any polític a Torelló amb una entesa entre el govern de CiU i Fem respecte les propostes que vam proposar pel pressupost del 2017.  La sorpresa no ve tant per les propostes, ja que eren factibles de portar a terme i de prou calat com per mostrar interès, sinó pel fet que el govern s'obrís a acceptar-les, ja que durant el temps que portem de mandat, s'han mogut bàsicament en l'oposició total a acceptar propostes que provinguessin del grup d'ERC-Junts per Torelló (ERC-JpT) a les bones paraules de voluntat d'arribar acords però no arribar-ne ni un.

 • ... i el Ple de Torelló va rebutjar una moció a favor del referèndum

  Torelló és un poble que s’ha mostrat majoritàriament independentista en les darreres eleccions i la seva representació en el plenari municipal s’hi mostra també aquesta majoria social a favor d’un Estat Català independent i a poder decidir democràticament. Així que va ser realment sorprenent que el Ple municipal tombés una moció que traslladava simplement els acords del Parlament (que en Junta de Portaveus, Romans –CiU o PDECAT- i Forcada –FEM- van dir que ignoraven) per un referèndum i l’inici d’un procés constituent.

 • Quan el QUI és més important que el QUÈ

  Els fets: el grup municipal d'ERC i Junts per Torelló vam presentar una moció a favor del referèndum sobre la independència i per iniciar un procés constituent, basada en els acords aprovats al Parlament de Catalunya fa unes setmanes. La moció va ser rebutjada amb els vots del PSC (imaginable) i dels grups de govern, CiU i FEM (sorprenent). Les raons de CiU i FEM manifestades al Ple va ser que volien aprovar una moció similar que l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) estava redactant.

 • La mà estesa (i ignorada)

  Malgrat que aquest mandat es va iniciar amb una manca de voluntat de diàleg per part de CiU abans de constituir-se el nou govern, des d'ERC-JpT hem tingut una actitud propositiva (com ara propostes d'inversions com el de l'Avinguda Pirineus o millora de la Platea del Cirvianum, en presentar esmenes i crear una comissió per estudiar les Ordenances Fiscals o la proposta d'aprofitar unes obres de la potabilitzadora per avançar en el clavegueram a la zona de darrera l'Estació, per exemple), sense deixar de denunciar les renúncies i passos enrere de l'equip de govern (no acabar el procés participatiu del Camp del Montserratí) o no complir amb compromisos adquirits en campanya (reformular les contribucions especials del C/ Sant Bartomeu) o quan no estàvem d'acord amb la línia d'actuació endegada (el nou model d'Escola de Música i l'augment de les tarifes).

 • Les tres rectificacions a CiU Torelló en aquesta setmana de gener

  va dir que l'atur estructural i de llarga durada és perquè els aturats no volen treballar. Davant d'aquestes paraules ofensives pels aturats de llarga durada a casa nostra, on la taxa d'atur és altíssima, i on el risc dels aturats de més de 55 anys a caure en l'exclusió socials és mot gran, per la dificultat de ser contractats i per la posterior penalització en la seva pensió, i pel fet que molts usuaris del servei d'ocupació de Torelló són aturats de més de 55 anys, vam demanar que Romans rectifiqués o bé dimitís de regidor d'Ocupació.

 • Quan el govern de CiU i FEM no sap escoltar ni sap entendre

  En les eleccions, vam proposar reformular globalment les ordenances fiscals, un treball d'anàlisi i reflexió política per tal de veure quines capacitats reals hi ha de canviar la manera de pagar els impostos. Per exemple, és factible pagar segons renda? són possible unes taxes de deixalles que facilitin les coses a les petites empreses i comerços? Som conscients que sense estar a govern, ara que CiU ha desitjat prescindir d'ERC-JpT per pactar amb FEM, la reformulació de les ordenances fiscals no era factible, per això vam convidar a treballar tots els grups per veure les possibilitats de canvis en els tributs de cara  l'any que ve.

 • El primer Ple del nou mandat: cartipàs, sous i els diners de cultura a un ascensor

   Ja hem fet el primer Ple del mandat, on hem aprovat el cartipàs de l'equip de govern format per UDC, CDC i FEM. En aquests plens de cartipàs s'hi aproven entre d'altres coses les carteres que porta cadascun dels regidors de govern, l'organització política de l'ajuntament i les retribucions. En quan a les carteres puntar que del què portàvem nosaltres, ha quedat així: Seguretat Ciutadana: Manel Romans i Marc Fontserè Comerç i Turisme: Jordi Rosell Urbanisme: David Forcada Educació: Marc Fontserè Joventut: Jordi Rosell Participació: Núria Güell.

 • Discurs en la sessió de la Constitució del Ple del mandat 2015-2019

  Avui comença un nou mandat a Torelló, constituïm un Ple municipal resultant de les darreres eleccions municipals. Com tothom ja sap, el nostre grup ha viscut aquests resultats amb una sensació agredolça ja que hem aconseguit els millors resultats d’ERC a Torelló des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, esdevenint per primera vegada la segona força política al Consistori i superant el miler de vots. Ara bé, aquests resultats positius s’han vist ensombrits pel fet que per quatre vots ens hem quedat a les portes d’aconseguir un quart regidor.

 • Setmanes 170 i 171: Fi del mandat, amb l'assemblea de barri i preparant la Nit de Botigues

  Amb aquestes darreres setmanes arriba el final del mandat 2011/2015. Ha estat una etapa d'exercir les nostres funciona polítiques a Torelló des del govern, fet que no passava des del mandat 1999/2003, com a regidor he estat a l'oposició davant dos governs del PSC de Miquel Franch, el primer amb majoria absoluta i el segon amb sociovergència. En aquest darrer mandat, després d'estar un any a l'oposició, però donant suport extern al govern en minoria de CiU, amb Santi Vivet d'Alcalde, vam entrar a govern els següents tres anys.

 • Setmanes de 166 a 169: Campanya, eleccions i regidor en funcions

   Aquestes setmanes han vingut donades per la campanya i les eleccions. Van ser unes setmanes intenses, de contacte amb la gent, de debats, un a El9TV i un altre al Cirviànum organitzat per Ràdio Ona, actes als barris, embustiades i moltes coses més. Al final, a les eleccions una sensació agredolça, vam treure els millors resultats d'ERC a Torelló, més de 1000 vots, però per quatre vots ens vam quedar a les portes de superar la barrera dels 3 regidors, que a més va anar a parar a CiU, passant de 6 a 3.

 • Setmanes 164 i 165: Abans de tancar el mandat, hem posat data a l'assemblea de barri pel camp del montserratí

   Són les darreres setmanes del mandat 2011-2015 a l'ajuntament de Torelló. En aquestes setmanes es van fent reunions que seran les últimes d'aquest govern en projectes que contiuaran (esperem) com Nits Q, el Pla Educatiu de Torelló (PEC), Nit de Botigues, entre d'altres. Veure projectes que hem iniciat, aportant un valor afegit a les polítiques de l'ajuntament de Torelló és un orgull i, sobretot, quan veig que tots els regidors del nostre grup hem aportat idees, energies i projectes pel nostre poble.